Welkom op de vacature site van ofm-groep.nl

Dagelijks worden nieuwe interim opdrachten toegevoegd. Wilt u meer weten over onze dienstverlening kijk op www.ofm-groep.nl

maandag, september 06, 2010

Senior Functioneel Beheerder

Functie en referentie
Senior Functioneel Beheerder ref: 2010/378

Contextbeschrijving
De huidige Functioneel Beheer (FB) afdeling beheert de systemen die de werkprocessen van de divisie ondersteunen. Ruim 1,5 jaar terug is de divisie gevormd in een fusie tussen twee bedrijven met een bijna identieke kerntaak. Binnen de FB afdeling is het effect van deze fusie nog goed merkbaar.
Het werkveld van de divisie is volop in beweging. Deze beweging vertaalt zich in verandering/vernieuwing binnen de diverse systeemclusters die door FB worden beheerd.
Uitdagingen voor de afdeling FB zijn ondermeer vragen om meer flexibiliteit (o.a. middels kennisdeling), omslag van inhoudelijke- naar vakmatige kennis, een meer teamgerichte beheeraanpak, een proactieve bijdrage in de vernieuwingen voor overdracht van project naar beheer en het up to date en relevant houden van functionele- en beheerdocumentatie.
De ideale kandidaat is een ervaren functioneel beheerder die in complexe en politieke organisaties staande blijft. Hij/zij is in staat kennis over te dragen en collega’s te begeleiden in het overdragen van kennis (documenteren). Hij/zij kan zijn/haar beïnvloedingsvaardigheden effectief in zetten.
Hij/zij vertoont voorbeeld gedrag in een team dat aan grote veranderingen onderhevig is en kan de collega’s begeleiden bij het komen tot gewenst gedrag. Hij/zij heeft oog voor de persoonlijke relaties en beïnvloedt de sfeer in positieve zin.
De kandidaat kan zich snel inwerken in een complex systeemlandschap en de rol van deze systemen bij het ondersteunen van de kritieke bedrijfsprocessen.

Doel van de eenheid Business Service Unit
Het leveren van applicatie gerelateerde diensten aan de bedrijfsonderdelen.
Diensten omvatten het beheren van applicaties, het leveren van testvoorzieningen, het leveren van geteste applicatie(release)s en het leveren van ICT professionals voor informatieanalyse, IT architectuur, functioneel beheer, functioneel ontwerp en testen van applicaties. De eenheid is ook verantwoordelijk voor opdrachtgeving en aansturing van ICT leveranciers voor applicatieontwikkeling, -onderhoud en –beheer, binnen de organisatie brede kaders voor ICT leveranciersmanagement en bedrijfsonderdeel specifieke kaders voor beheer en ontwikkeling van hun applicatielandschap.
De eenheid werkt in opdracht van bedrijfsonderdelen met eigen verantwoordelijkheid voor inrichting, levering en prestaties van de eenheid als ook de ontwikkeling van haar medewerkers.

Plaats van de functie in de organisatorische eenheid
De functie ressorteert onder de Manager Business Service Unit van Business Services.

Doel van de functie
Beheren van informatievoorziening en het doorvoeren van wijzigingen ten behoeve van de
klant en van gebruikers.

Bijdrage van de functie
De functie draagt indirect bij een aan de productie, waarbij het resultaat gerelateerd is aan
ondersteuning van het lijnmanagement dan wel de functionele lijn.

Hoofdtaken
- Is namens de (proces)eigenaar verantwoordelijk voor de instandhouding van de informatievoorziening.
- Is verantwoordelijk voor de analyse van de impact van voorgestelde wijzigingen op de informatievoorziening (systemen en bedrijfsprocessen organisatie breed, ketenoverschrijdend), signaleert knelpunten in opgeleverde informatieanalyses en stelt alternatieve oplossingen voor. Doet (structurele) verbetervoorstellen voor de informatievoorziening over de informatieketen heen.
- Inventariseert en onderzoekt consequenties van voorgestelde wijzigingen voor de componenten van de informatievoorziening in relatie tot de gehele
informatievoorzieningketen.
- Bepaalt de organisatorische en technische realiseerbaarheid van voorgestelde wijzigingen,
daarbij rekening houdend met het voortbrengingsproces van de keten waaruit de
informatievoorziening is opgebouwd (zowel de geautomatiseerde als niet geautomatiseerde
informatievoorziening; systemen, bedrijfsprocessen, procedures en documentatie over de informatieketen heen).
- Is verantwoordelijk voor het opstellen van de functionele eisen en biedt deze aan als input voor het functioneel ontwerp. Houdt daarbij rekening met de niet-functionele eisen. Toetst de functionele eisen aan het functioneel ontwerp. Is verantwoordelijk voor de eisen tbv testontwerp en gebruikersacceptatie.
- Is verantwoordelijk voor het laten uitvoeren van gebruikersacceptatietesten.
- Is mede verantwoordelijk voor het opstellen van (deel)releaseplannen en adviseert zowel klanten als leveranciers (applicatie beheer en technisch beheer) over prioriteiten binnen releases aan releaseplatforms/projecten en invoerings- en conversiestrategie van de wijzigingen.
- Informeert belanghebbenden over op handen zijnde wijzigingen en is verantwoordelijk voor het creëren van draagvlak voor de uitvoering.
- Is verantwoordelijk voor de uitvoering van de wijzigingen zodanig dat er geen productieverstoringen optreden.
- Signaleert toekomstige ontwikkelingen ten aanzien van de informatievoorziening en adviseert daar proactief over (lange termijn visie, strategisch niveau).
- Vertaalt (zowel in- als externe) besluitvorming naar operationele informatievoorziening, regelgeving, regelingen, (geautomatiseerde) procedures.
- Is verantwoordelijk voor 2e lijns(helpdesk) ondersteuning en adviseert gebruikers
(gebruikersondersteuning).
- Is verantwoordelijk voor het beheer van de bedrijfsgegevens, de gegevensselecties, gebruikersdocumentatie, documentbeheer en installatiekits.
- Verzorgt voorbereiding en realisatie van beveiligingsmaatregelen.
- Coached en begeleidt junior en medior functioneel beheerders.

Opleiding/kennis
- HBO werk- en denkniveau.
- Gedegen ICT kennis, bijvoorbeeld HBO Informatica.
- Kent en gebruikt de theorieën, methoden en instrumenten van zijn vakgebied, ook in de
breedte (functioneel ontwerp, testen).
- Kent en gebruikt de voor zijn vakgebied relevante processen, procedures en systemen.
- Gedegen kennis van service management processen.
- Kennis van het wijzigen van systemen.
- Kennis van en ervaring met beheersprocessen gebaseerd op BiSL. Daarnaast ook kennis
vereist van ASL en ITIL frameworks.
- Heeft volledige opleiding FW/FD gevolgd.

Ervaring
- Minstens drie jaar relevante werkervaring in het uitvoeren van functioneel beheer binnen
een grootschalige gebruikersorganisatie.
- Ruime ervaring met bedrijfsprocessen, organisatiekunde en ICT.
- Ervaring met het opstellen van gebruikers documentatie.

Inhoudelijke eisen CV deze moeten duidelijk uit het CV blijken:

- Minimaal één referentie (Naam, adres, telefoonnummer en/of email) van een eerder relevant project/opdracht moet worden aangeleverd. Deze referentie moet opgenomen zijn in het cv en mag niet ouder zijn dan één jaar.

- Minimaal 3 jaar werkervaring met Oracle SOA suite en/of Oracle Siebel
- Minimaal 3 jaar werkervaring met op internet gebaseerde systemen en/of CRM
- Minimaal 3 jaar werkervaring binnen een complexe en politieke organisatie

Bijzonderheden
In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt verwacht dat voor woon-werkverkeer en eventuele dienstreizen gebruik gemaakt wordt van het openbaar vervoer.

Opdrachtnemer verklaart een actief duurzaamheidbeleid te voeren en streeft in dat kader voortdurend naar verminderde CO2-uitstoot. Kandidaat reist dan ook aantoonbaar per openbaar vervoer en/of ongemotoriseerd van woning naar werk en v.v. voor ten minste 80% van de reisafstand.

• Locatie: Amsterdam
• Projectperiode: 20 september 2010 tot 1 januari 2011 .
• Optie voor verlenging: Tweemaal drie maanden.
• Uren per week: Minimaal 32 uur per week beschikbaar
• Sluitingsdatum: 7 september 2010 09.00 uur.
• Uurtarief: inclusief reiskosten woon-werk en parkeerkosten, exclusief BTW.

Geïnteresseerd? Wij ontvangen graag uw CV inclusief motivatie en vermelding van uurtarief. LET OP: Uit het CV moet duidelijk de inhoudelijke CV eisen van de opdrachtgever blijken.

Contactgegevens:
Peter van Oers
Email: ofm@wxs.nl
GSM: 06-54622220