Welkom op de vacature site van ofm-groep.nl

Dagelijks worden nieuwe interim opdrachten toegevoegd. Wilt u meer weten over onze dienstverlening kijk op www.ofm-groep.nl

maandag, februari 06, 2012

Financieel specialist

Het cluster Financiën en Administratie van deze gemeente in West Brabant is verantwoordelijk voor het financieel beleid, beheer en administratie. Zij adviseert en ondersteunt het management, directie en bestuur bij de financiële bedrijfsvoering en informatievoorziening.

In verband met het vertrek van de huidige functionaris zijn zij op zoek naar een tijdelijke vervanging voor de functie van financieel specialist totdat de vacature in ingevuld.

De functie:
Als financieel specialist ben je verantwoordelijk voor de financiële beleidsontwikkeling en bewaking. Je signaleert ontwikkelingen en vertaalt deze naar het vakgebied. Je coördineert het proces rondom een aantal Planning- & Control documenten. Je bent het aanspreekpunt voor zoals Sisa en BTW vraagstukken. Je levert een bijdrage aan het verder optimaliseren van de financiële informatievoorziening aan medewerkers, management en bestuur. Het is voor jou een uitdaging om gevraagd en ongevraagd te adviseren over complexe financiële vraagstukken, o.a. projecten. Om de financiële processen up-to-date te houden vindt continue doorontwikkeling plaats. Je bent in staat om deze doorontwikkeling te benoemen en in de praktijk te brengen. Als financieel specialist kun je rekenen op een afwisselende baan met veel contacten in de organisatie.

Jouw profiel:
Je beschikt over minimaal een afgeronde financiële HBO-opleiding (bv. HEAO-BE of HBDO-financiën) en hebt kennis van het BBV. Je hebt meerdere jaren relevante werkervaring met de uit te voeren werkzaamheden, bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie. Complexe situaties kan je goed analyseren en beoordelen. Je werkt graag in teamverband. Je ben klantgericht en communicatief vaardig (zowel mondeling als schriftelijk). Verdere competenties die je hebt ontwikkeld en mag rekenen tot je bagage zijn organisatiesensitiviteit, probleemanalyse en overtuigingskracht. Een assessment om deze vaardigheden in beeld te brengen maakt deel uit van deze procedure.

Samenvatting eisen en wensen:
0. BTW (vraagstukken, maar ook kennis en kunde)
1. SiSa
2. College- en raadsvoorstellen (ter ondersteuning van de financieel adviseurs)
3. Urenverantwoording (verbeteractie en wellicht begrotingsproces)
4. Kostenverdeling (verbeteracties en wellicht begrotingsproces)
5. Ad-hoc vraagstukken cluster Financiën
6. Kennis en kunde op het gebied van Decade, Powerplay en Impromptu is een pre.
7. “Handjes” op piekmomenten ter ondersteuning van het cluster Financiën daar waar het nodig is.

CV eisen
Het door u aangeboden CV dient de volgende gegevens te bevatten;
naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden, referenties en vermelding van eerder, bij een van de aangesloten organisaties, genoten werkervaring.

Overige informatie
Standplaats: Gemeente in West Brabant
Startdatum: 6 februari 2012
Einddatum: 29 juni 2012
Uurtarief: Inclusief reiskosten e.d.
Uren per week: 36 uur
Uren per dag: 8
Optie verlenging: Ja, bespreekbaar
Inschrijven uiterlijk tot: Donderdag 9 februari 2012 17.00 uur.

Geïnteresseerd?
Wij ontvangen graag uw CV in het Nederlands (max. 5 pag.) inclusief motivatie, referentie en vermelding van uurtarief. LET OP Uit het CV moet duidelijk de inhoudelijke CV eisen van de opdrachtgever blijken.

Contactgegevens:
Peter van Oers
Email: pvanoers@ofm-groep.nl
M: 0654622220

Geen opmerkingen: