Welkom op de vacature site van ofm-groep.nl

Dagelijks worden nieuwe interim opdrachten toegevoegd. Wilt u meer weten over onze dienstverlening kijk op www.ofm-groep.nl

dinsdag, maart 08, 2011

Coördinerend voorman testteam

Functienaam en referentie
Coördinerend voorman testteam met aantoonbare ervaring vastleggen requirements - referentie 2011/030


Doel van de functie
In kaart brengen van het geheel van bedrijfseisen en -processen en deze zodanig te beschrijven dat op grond van dat resultaat een beslissing kan
worden genomen over de realisatie van een mogelijke (Informatie- of ICT-)ondersteuning.


Project: OV-chipkaart (realisatie EastWest/Ferranti/Prozee)


Situatie:
Het project loopt al langere tijd en er wordt nu een flinke verbeterslag doorgevoerd in aanpak en manier van werken. Het testteam test de spullen die leveranciers EastWest (Frankrijk), Ferranti (België), Prozee (Nederland) maakt. Voor de leverancier EastWest is NS een van de vele klanten. Het testteam omvat 16 mensen (inclusief sturing) en bestaat vooral uit ‘jonge honden’.


Tot voor kort werden de wensen van de stakeholders in met de leverancier EastWest in workshops besproken. Vanwege interpretatieverschillen, inventariseren vier medewerkers uit het testteam sinds kort de requirements bij de stakeholders. Ze leggen de requirements vast in documenten en zorgen dat deze door de stakeholders geaccordeerd worden. Daarna maken ze de bijbehorende specificaties op een hoog abstractieniveau (logisch datamodel ontbreekt). Het team van vier testers heeft geen requirementsachtergrond (twee van de vier medewerkers volgen inmiddels wel een een requirementstraining). De requirements worden op dit moment nog niet vastgelegd in een requirementstool waardoor er geen integrale bewaking is op consistentie.


Hoofdkenmerken:
1. Inzet ten behoeve van complexe veranderprocessen en/of in meerdere domeinen.
2. Leidt trajecten waarbij de aspecten van implementatie en daarbij benodigde aanpassing van businessprocessen en organisatie-inrichting de juiste aandacht krijgen.
Voert analyses uit die meerdere domeinen en de business omvatten.
Hiërarchische/functionele/operationele rapportagelijnen
Rapportage aan de projectmanager.


Werkzaamheden
Een meewerkend voorman in het team van vier testers die nu requirements vastleggen, die hands-on ervaring met requirements/specificatie inbrengt, die het team op het juiste spoor kan zetten en de mensen kan meenemen. Hij moet het risico van het ontbreken van een logisch datamodel vanuit zijn ervaring kunnen inschatten. Zorgdragen voor de juiste processen / procedures / werkinstructies / templates / en de communicatie met betrekking tot het correct en gestructureerd laten functioneren van de linkerhelft van het V-model. Daarnaast ervaring met tooling die gebruikt wordt voor het vastleggen van requirements


Functie eisen
Opleiding, Kennis en Werkervaring
Minimaal 4 jaar leidinggevende ervaring. 
Ervaring met het ondersteunen van de klant/opdrachtgeverskant bij het opstellen van specificaties en het testen van opleveringen. 
Aantoonbare ervaring met methodes om requirements vast te leggen (bijvoorbeeld SEMBA of IRMA of een vergelijkbare methodiek). 
Ruime kennis en ervaring de procesen in de linkerhelft van het V-model. Ervaring met het gestructureerd opzetten van vastlegging en zorgdragen het aansluit op de werkwijze zoals de NS die hanteert op het gebied van requirements en specificaties.


Inschatten van de risico’s (geen logisch datamodel, onervaren requirementsmedewerkers, etc.) en deze overtuigend bij het projectmanagement brengen met maatregelen om die risico’s te minimaliseren. Minimaal 1 jaar ervaring met afstemming met externe leveranciers.


Minimaal 1 jaar ervaring in het afstemmen van requirements met de business en dat deze geaccordeerd worden. 
Minimaal 1 jaar ervaring met het opstellen van testbare specificaties. Ervaring met rapporteren en bewaken van de voortgang. Werkervaring met NS is een pré.


Gedrag
Sensitiviteit, Inlevingsvermogen, Zelfstandigheid en Accuratesse


Vaardigheden
Communicatieve vaardigheden (schriftelijk/mondeling), Samenwerken in teamverbanden, Klantgerichtheid, Analytisch vermogen, Oordeelsvorming, Creativiteit, Organisatiebewustzijn, Kennis van andere disciplines, Overtuigingskracht en Methodisch werken

Samenvattend zijn de eisen wat in het CV terug moet komen:
Minimaal een en max twee referenties (Naam, adres, telefoonnummer en/of email) van een eerder relevant project/opdracht moet worden aangeleverd. Deze referentie moet opgenomen zijn in het cv en mag niet ouder zijn dan vijf jaar.

Kandidaat heeft HBO werk- en denkniveau, 7 tot 10 jaar relevante werkervaring waarvan minimaal 4 jaar leidingevend20.0%
Kandidaat beschikt aantoonbaar over ervaring met het ondersteunen van de klant/opdrachtgeverskant bij het opstellen van specifaties en het testen van opleveringen.10.0%
Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met methodes en tooling om requirements vast te leggen20.0%
Kandidaat heeft aantoonbaar ruime kennis en ervaring met de processen in de linkerhelft van het V-model.35.0%
Kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met het gestructureerd opzetten van vastlegging en zorgdragen voor aansluiting op de bestaande werkwijze op het gebied van requirements en specificaties.10.0%Overige informatie

  • Standplaats: Utrecht
  • Startdatum: 17-3-2011
  • Einddatum: 16-09-2011
  • Optie verlenging: Ja
  • Uurtarief: inclusief alle kosten, exclusief BTW
  • Uren per week: 36
  • Datum: Reacties uiterlijk tot 10 maart a.s. 9.00 uur.
  • Selectiegesprekken worden dinsdag 15 maart 2011 gevoerd.
Geïnteresseerd? Wij ontvangen graag uw reactie met vermelding uurtarief. Alle gevraagde referenties , kennis en ervaring dienen duidelijk uit de aanbieding naar voren te komen. Uw aanbieding dient minimaal te bestaan uit een CV, eventueel aangevuld met referenties e/o een motiviatie. De gehele aanbieding (CV, referentie en evt. motivatie etc.) mag niet langer dan 8 pagina's zijn.)

Contactgegevens:
Peter van Oers
Email: ofm@wxs.nl
GSM: 06-54622220
www.ofm-groep.nl

Geen opmerkingen: