Welkom op de vacature site van ofm-groep.nl

Dagelijks worden nieuwe interim opdrachten toegevoegd. Wilt u meer weten over onze dienstverlening kijk op www.ofm-groep.nl

woensdag, augustus 31, 2011

Strategisch Communicatieadviseur

Strategisch Communicatieadviseur referentie GA 2011-075
De opdracht
Voor de totstandkoming van de gemeentelijke herindeling van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude zijn wij op zoek naar een strategisch communicatieadviseur voor het programmabureau. Het programmabureau ondersteunt en coördineert de werkzaamheden van de programmaorganisatie van de herindeling.

Als communicatieadviseur van de gemeentelijke herindeling treedt je op als eerste aanspreekpunt voor de leden van de stuurgroep (burgemeesters, 1 wethouder per gemeente en de gemeentesecretarissen) en de projectgroep (gemeentesecretarissen en directeuren middelen) op het gebied van communicatie. Je adviseert zowel gevraagd als ongevraagd de stuur- en projectgroep en bent de sparringspartner van de andere strategisch adviseurs. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van diverse communicatiestrategieën zoals de mediastrategie, interne en externe communicatiestrategie en de raadscommunicatie. Je signaleert relevante ontwikkelingen rond de herindeling en naar aanleiding daarvan formuleer je communicatieadviezen. Daarnaast ben je de voorzitter van de werkgroep communicatie en bewaak je de planning, het budget en de kwaliteit van de producten die op het gebied van communicatie worden opgeleverd.

Je werkt nauw samen met de andere leden van het programmabureau, de projectgroep en de stuurgroep. De project- en stuurgroep zijn verantwoordelijk voor de vormgeving en de uitvoering van het proces waarbij zij ondersteund worden door de programmabegeleider.

De kandidaat
Je bent een strategisch adviseur met academisch werk- en denkniveau en hebt veel kennis en ervaring op het gebied van communicatie. Je bent bekend met advisering binnen politiek bestuurlijke organisaties en complexe projecten. Je bent een stevige persoonlijkheid, die overtuigingskracht bezit en in staat is om onafhankelijk te denken. Je staat als zelfstandig, contactvaardig en initiatiefrijk bekend. Je bent resultaatgericht, bezit organisatievermogen en bent een echte doorzetter. Creativiteit en flexibiliteit zijn eigenschappen die je op het lijf geschreven zijn. Je hebt een goede politieke antenne ontwikkeld en je voelt je als een vis in het water in een bestuurlijke omgeving. Je hebt oog voor de cultuur(verschillen) van de drie fusiegemeenten en opereert daarin als verbindende schakel. Je communiceert makkelijk en effectief, zowel mondeling als schriftelijk.

Je bent 24 uur per week beschikbaar en op termijn moet eventuele uitbreiding van uren mogelijk zijn.

CV eisen
Afgeronde HBO/WO opleiding
Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van communicatie

Selectie criteria
 • Ervaring met gemeentelijke herindelingen is een pré 
 • Apart toegevoegde referentie bestaand uit het opstellen diverse communicatiestrategieën ( mediastrategie, interne en externe communicatiestrategie en de raadscommunicatie).
Overige informatie
 • Standplaats: Alphen aan den Rijn 
 • Startdatum: 26/09/2011 
 • Einddatum: 26/05/2012 
 • Uurtarief: Inclusief reiskosten e.d. 
 • Uren per week: 24 
 • Uren per dag: 8 
 • Optie verlenging: 2 keer 6 maanden 
 • Inschrijven uiterlijk tot: Dinsdag 6 september 2011 9.00 uur.
 • Beschikbaar voor selectie gesprekken in week 37
Geïnteresseerd? 
Wij ontvangen graag uw CV in het Nederlands (max. 5 pag.) inclusief motivatie, referentie en vermelding van uurtarief. LET OP Uit het CV moet duidelijk de inhoudelijke CV eisen van de opdrachtgever blijken.

Contactgegevens:
Peter van Oers
Email: ofm@wxs.nl
M: 0654622220

Geen opmerkingen: