Welkom op de vacature site van ofm-groep.nl

Dagelijks worden nieuwe interim opdrachten toegevoegd. Wilt u meer weten over onze dienstverlening kijk op www.ofm-groep.nl

zondag, oktober 23, 2016

Senior Financial Controller

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Senior Financial Controller met kennis van relevante wet- en regelgeving waaronder IFRS en ervaring met SAP en BI tooling.


Bedrijfsonderdeel

NS Finance valt onder NS Groep die bestaat uit verschillende stafafdelingen. Vanwege een constante veranderende omgeving waarin hoge kwaliteitseisen worden gesteld aan de NS, is er vanuit Finance een visie ontstaan die streeft naar waarde creëren voor NS breed. Hieruit is het TOP Finance verbeterprogramma ontstaan die als doel heeft het verhogen van kwaliteit van de financiële processen en het verlagen van de kosten hiervan.

Je komt te werken in Finance omgeving die onderhevig is aan veranderingen. We bouwen met zijn allen aan onze nieuwe financial control afdeling, welke sinds april 2016 bestaat. We verzorgen samen met de Business Controllers en Record to Report collega's de (non)financiële informatie voor de Business zodat zij goed kunnen sturen. Dit alles binnen wet en regelgeving. Dit betekent dat je goed tot je recht komt binnen een veranderende omgeving en hier een constructieve bijdrage aan weet te leveren.

Doel van de functie

De Senior Financial Controller fungeert als het 'financiële geweten' en je bent de spin in het web binnen Finance in de schakel tussen Administratie en Business Control. Je houdt je bezig met het opstellen van accounting memo’s, p*q analyses, complexe management rapportages en analyses, zodanig dat de Business Controller de business optimaal kan bedienen met de benodigde inzichten, zowel financieel als niet-financieel. Tenslotte lever je input voor businessplannen, budgetten en prognoses.

Werkzaamheden

Je bent een ster om buiten de kaders te denken en hebt continu verbetering hoog in het vaandel staan. Je ziet zelf het verbeterpotentieel en weet dit samen met jouw collega's om te zetten in resultaten. Je kunt goed schakelen tussen hoofd- en bijzaken. Je bent goed in het eenvoudig uitleggen/presenteren van technisch ingewikkelde zaken en hebt hier veel plezier in. Je bent een teamspeler en weet onze visie om de veranderingen naar ‘Best in Class’ verbindend uit te dragen.
  
Om succesvol te kunnen zijn in deze functie vragen wij concreet om:

Functie eisen


  • WO Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Registercontroller, Accountancy of gelijkwaardige opleiding. Accountancy is een sterke pre
  • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring
  • Per direct beschikbaar
  • Je bezit kennis van relevante wet- en regelgeving waaronder IFRS (mededingingswet is een pré)
  • Je hebt ervaring met SAP en BI tooling (kennis van Anaplan/planningstools is een pré)
  • Je hebt ervaring in het werken met de Lean methodiek
  • Je bent expert in gebruik van Excel en Powerpoint

Competencies

Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
Je bent proactief, veranderingsgezind en wilt graag je collega's hierin meenemen

Overige informatie

 Functie Senior Financial Controller
 Bedrijfsonderdeel NSR
 (Stand)plaats Utrecht
 Afdeling Commercie & International Financial Control
 Opleidingsniveau WO
 Arbeidsduur    36 uur
 Duur  6 maanden
 Startdatum 01-11-2016

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV incl. motivatie voor woensdag 26 oktober a.s. 17.00 uur.

Geen opmerkingen: