Welkom op de vacature site van ofm-groep.nl

Dagelijks worden nieuwe interim opdrachten toegevoegd. Wilt u meer weten over onze dienstverlening kijk op www.ofm-groep.nl

woensdag, augustus 19, 2015

Senior Controller voor een groot onderhoudsbedrijf

Voor onze klant NS zoeken wij een senior financieel controller voor het bedrijfsonderdeel Nedtrain.


Bedrijfsonderdeel 

Welkom in de boeiende wereld van NS. Net zoals een Hollands uitzicht niet compleet is zonder voorbijrazende trein, is NS niet meer weg te denken uit het bedrijfslandschap. NS vervoert dagelijks ruim 1 miljoen mensen en speelt daarmee een belangrijke rol in de Nederlandse samenleving. Daarbij is onze organisatie actief in een breed spanningsveld met bedrijfseconomische, maatschappelijke en politieke aspecten. Zodat NS - letterlijk en figuurlijk - continu in beweging is. NS Groep is de holding over NS Reizigers (reizigersvervoer), NS Stations (stations- en vastgoedexploitatie), NedTrain (onderhoud rollend materieel) en NS Internationaal.

Je gaat binnen dit veld werken voor het bedrijfsonderdeel NedTrain, een zelfstandige dochteronderneming van NS, is al meer dan 150 jaar de specialist in onderhoud en service. NedTrain verzorgt voor de grootste klant, NS, tevens lange termijn revisie van componenten, zoals draai- en wielstellen en dieselmotoren. Modernisering van treininterieurs en installatie van veiligheidssystemen behoren ook tot de activiteiten. De medewerkers van NedTrain zijn betrokken en zitten dicht op de processen van de klant. Ze denken en doen mee en maken zo van NedTrain een nog slagvaardiger organisatie. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent voor NedTrain ook investeren in hightech werkplaatsen en de meest moderne outillage. NedTrain werkt daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten. De ambitie is duidelijk: het uitgroeien tot Europa ’s modernste onderhoudsbedrijf in rollend materieel.

TOP Finance


De omgeving van NS Finance verandert voortdurend. De eisen die aan NS worden gesteld, zijn hoog. Dit heeft effect op de vraag aan NS Finance. De NS Finance organisatie speelt daarop in en verandert de komende jaren mee. NS Finance heeft een visie ontwikkeld hoe de Finance organisatie er in 2017 uit moet zien: een Finance organisatie die nog meer dan nu waarde creëert voor NS.

Om daar te komen is het verbeterprogramma TOP Finance gestart.

TOP Finance is gebaseerd op drie pijlers:

1. ervoor zorgen dat het financiële proces zo loopt dat de business er op kan vertrouwen en snel de juiste informatie heeft (basis op orde)

2. de NS business te helpen en uit te dagen de juiste besluiten te nemen

3. door continu processen, systemen en de Finance professionals te verbeteren.
Doel van de functie

Je gaat aan de slag bij de afdeling ondernemingscontrol NedTrain. Deze afdeling is onderdeel van NS Finance, een van de concernstaven van NS Groep.

Het doel van de afdeling is met minder mensen betere producten leveren op het gebied van de P&C proces en de analyse (running the business). Hierbij is sprake van onderbezetting. Daarnaast gaat de implementatie van het TOP Finance programma op de afdeling afkomen. Je bent hierbij meewerkend voorman die boven de materie staat en rapporteert aan het hoofd van de afdeling.
Werkzaamheden

Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de volgende activiteiten:

 • Het opstellen en implementeren van een goede tijdsplanning t.b.v. P&C cyclus. 
 • Ontwikkelen van nieuwe modellen en producten t.b.v. P&C cyclus. 
 • Het analyseren en consolideren van de ontvangen informatie vanuit de bedrijfsonderdelen van NedTrain t.b.v. businessplan, budget en de maand- en kwartaalrapportages. 
 • Het opstellen van specifieke verantwoordingen of rapportages. 
 • Het opstellen van business cases, investeringsvoorstellen en begrotingen. 

Functie eisen, Opleiding, Kennis en Werkervaring

 • Minimaal een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur in de richting van RA/RC. 
 • Je bent per direct beschikbaar. 
 • Aantoonbaar minimaal 10 jaar werkervaring op het gebied van planning en control. 
 • Aantoonbaar minimaal 10 jaar werkervaring binnen onderhoudsbedrijven dan wel productiebedrijven. 
 • Aantoonbaar minimaal 5 jaar recente ervaring in een grote organisatie (> 20.000 medewerkers) in grote verandertrajecten. 
 • Aantoonbaar minimaal 7 jaar leidinggevende ervaring. 

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties

Communicatief vaardig (mondeling & schriftelijk)
Samenwerken in teamverband
Klantgerichtheid
Flexibel
Stressbestendig
Analytisch vermogen
Empatisch vermogen
Pragmatisch
Conceptueel denken
Hands on mentaliteit

De kernwaarden van NS zijn Eenheid, Eenvoud en Eigenaarschap.

Algemene CV eisen

Het door u aangeboden CV dient de volgende gegevens te bevatten;
naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden, referentie 1 (naam en contactgegevens) en vermelding van eerder, bij een van de aangesloten organisaties, genoten werkervaring.

Het CV dient opgesteld te zijn in de Nederlandse taal en uit maximaal 8 pagina’s (A4) te bestaan.

Overige informatie
Standplaats Utrecht
Startdatum ZSM
Einddatum 31 januari 2016 met een optie tot verlenging
Uurtarief inclusief reis en verblijfskosten
Uren per week 36,

Uiterlijke datum inschrijven maandag 24 augustus 2015 17.00 uur
REAGEER DIRECT! Email dan direct jouw CV met onderbouwde motivatie, waarom je voldoet aan de functie eisen, naar pvanoers@ofm-groep.nl.

Contactgegevens
Peter van Oers
T 078-6440040
M 06-54622220
E pvanoers@ofm-groep.nl

Geen opmerkingen: