Welkom op de vacature site van ofm-groep.nl

Dagelijks worden nieuwe interim opdrachten toegevoegd. Wilt u meer weten over onze dienstverlening kijk op www.ofm-groep.nl

vrijdag, september 11, 2015

Senior Controller

Voor onze opdrachtgever NS reizigers zijn wij op zoek naar een Senior controller om samen met de Senior Controller HRN te borgen dat de relevante concessieverplichtingen geborgd zijn in de organisatie van planning en control.

Bedrijfsonderdeel

Welkom in de boeiende wereld van NS. Net zoals een Hollands uitzicht niet compleet is zonder voorbijrazende trein, is NS niet meer weg te denken uit het bedrijfslandschap. NS vervoert dagelijks ruim 1 miljoen mensen en speelt daarmee een belangrijke rol in de Nederlandse samenleving. Daarbij is onze organisatie actief in een breed spanningsveld met bedrijfseconomische, maatschappelijke en politieke aspecten. Zodat NS - letterlijk en figuurlijk - continu in beweging is. NS Groep is de holding over NS Reizigers (reizigersvervoer), NS Stations (stations- en vastgoedexploitatie), NedTrain (onderhoud rollend materieel).
Je werkt voor NS Reizigers dat het reizigersvervoer in Nederland en naar onze buurlanden uitvoert. NS heeft vanaf 1 januari 2015 een nieuwe concessie gegund gekregen: de HoofdRailNet-concessie (HRN-concessie). Uit deze concessie vloeit een aantal verplichtingen met betrekking tot het informeren van en het verantwoorden aan de concessieverlener: het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM). In deze informatie-uitwisseling met IenM –en overigens ook met andere stakeholders-  speelt planning en control een grote rol.
Om de veranderingen als gevolg van de nieuwe concessie goed in te bedden in de processen van planning en control zoeken we ondersteuning.

Afdeling 

Je komt te werken bij NSR Control Centraal en je zult rapporteren aan en vooral intensief samenwerken met de senior controller HRN. Je zult overigens samenwerken met een groot deel van het control team, omdat je in je opdracht ook activiteiten moet afstemmen met lokale business controllers. Daarnaast zul je veel werken met accountmanagers die voor NS een belangrijke spreekbuis zijn naar IenM.
Doel van de functie
De functie heeft als doel om samen met de Senior Controller HRN te borgen dat de relevante concessieverplichtingen geborgd zijn in de organisatie van planning en control. Dit betekent het inventariseren van benodigde activiteiten en resultaten en het coördineren en verbinden van vaak al bestaande activiteiten, zodanig dat zij in lijn zijn met de concessieverplichtingen.

Werkzaamheden

Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de volgende activiteiten:

 • Verbeteren van de koppeling tussen interne en externe verantwoording. Zoveel mogelijk aansluitend bij bestaande processen en organisatie. Een voorbeeld hiervan is het stroomlijnen van rapportages van voor de concessie relevante programma’s.
 • Van concessieverplichtingen controleren of zij in expliciet belegd zijn, deze documenteren en op elkaar afstemmen.
 • Ontwikkelen van een P&C­draaiboek voor concessie gerelateerde P&C-activiteiten.
 • Coördinatie van ontwikkeling van KPI’s waarover NS haar stakeholders informeert.
 • Meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe kostenallocatiemodel
 • Organiseren van besluitvorming over bovenstaande punten
 • Ondersteuning senior controller HRN

De rol is sterk project matig. Er wordt ook deels van je verwacht om te ondersteunen in lopende dossiers. 


Functie eisen,  Opleiding, Kennis en Werkervaring 

 • Kandidaat heeft aantoonbaar een afgeronde WO opleiding.
 • Kandidaat heeft tussen de 5-7 jaar aantoonbare werkervaring als Business Controller.
 • Kandidaat heeft in minimaal 4 projecten gewerkt in een organisatie met meer dan 5000 medewerkers.
 • Kandidaat heeft in minimaal 2 projecten aantoonbare werkervaring met het opstellen van een kostenallocatiemodel.
 • Kandidaat heeft aantoonbaar werkervaring in minimaal 3 veranderprojecten in een control omgeving.

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties

Communicatief vaardig(mondeling en schriftelijk)
Analytisch vermogen
Affiniteit met processen
Resultaatgericht
Netwerker
Pro-actief


CV eisen:


Minimaal één referentie van een opdracht met een vergelijkbaar karakter. CV inclusief motivatie max. 8 pag.

Startdatum: 22-9-2015
Einddatum: 29-1-2016
Optie tot verlenging ja

Aantal uur per week 36

Reactie:


Indien je geïnteresseerd bent, reageer snel en stuur voor 15 september 17.00 jou sollicitatie naar pvanoers@ofm-groep.nl. 

Geen opmerkingen: