Welkom op de vacature site van ofm-groep.nl

Dagelijks worden nieuwe interim opdrachten toegevoegd. Wilt u meer weten over onze dienstverlening kijk op www.ofm-groep.nl

dinsdag, december 07, 2010

Senior testspecialist met TMAP certificaat


Functieomschrijving en referentie

Testspecialist

De opdracht
De testspecialist wordt gevraagd voor het project Meerjarige Planning en Control voor programmeer- en contracteerfunctie (MP&C) dat het programmatisch werken binnen de 


provincie gaat ondersteunen. Deze testspecialist zal een testplan schrijven en de business en I&A (automatiseringsafdeling) ondersteunen in het voorbereiden van het schrijven van hun testgevallen en voor enkele onderwerpen eigen testgevallen definiëren. (die in een latere fase door een ander worden uitgevoerd vermoedelijk).

Testplan: Je zult nooit 100% dekkend zijn; goed testen is het maken van goede keuzes. We zoeken iemand die ons helpt bij het maken/voorleggen van de juiste keuzes met een zo zeker mogelijk eindresultaat: aanbrengen van focus (maar géén oogkleppen).
Testgevallen-begeleiding: Hiermee wordt bewerkstelligd dat vóóraf zal worden nagedacht over de (SMART) criteria waaraan het uiteindelijke product zal moeten voldoen en ook hoe we dat kunnen gaan meten. Hierbij is het van belang om test-onervaren gebruikers te enthousiasmeren, stimuleren en te controleren (blijft aansluiting op testplan behouden?) op het definiëren van goede testgevallen. I&A wordt ingezet voor toetsing van de meer technische aspecten.
Testgevallen definiëren: In een aantal situaties zal het wenselijk zijn om door een (lees: deze) professionele tester de testgevallen te laten definiëren, te denken valt bijvoorbeeld aan enkele zaken m.b.t. de koppeling met Oracle Financials. Welke zaken (ook) door de testspecialist zullen worden voorbereid volgt uit het testplan.

Context: er wordt een pakket geselecteerd en ingericht, inclusief koppelingen daarvan met de omgeving, zoals het datawarehouse.

De kandidaat
De opdrachtgever zoekt iemand die snel, zelfstandig en pragmatisch een goed testplan kan opstellen binnen de kaders van het project-/kwaliteitsplan. Hij/zij en het plan moeten anderen uitdagen en enthousiasmeren om te willen gaan testen en het belang ervan in te zien.

Ervaring bij overheden is een pré, evenals ervaring met het testen van pakketten.

CV eisen / gewenst
  • Met diploma afgeronde HBO-opleiding of hoger
  • TMAP, inclusief certificaat (overlegbaar tijdens intake)
  • Geautomatiseerde koppelingen (webservices) testen cf. gestructureerde aanpak
  • Min. 1 keer zelfstandig (!) een testplan bedacht èn geschreven waarin o.a. naar voren is gekomen: teststrategie (het wat; waaronder keuze testonderdelen en -soorten) en -aanpak (het hoe), infrastructurele aspecten en prioritering omtrent bevindingen. Deze ervaring mag niet meer dan 2 jaar oud zijn.
  • Min. 1 jaar ervaring in het begeleiden, coachen en ondersteunen van eindgebruikers voor ten minste 8 uur per week. Deze ervaring mag niet meer dan 2 jaar oud zijn.
  • Min. 1 jaar ervaring in het opstellen van concrete testgevallen op basis van een gestructureerde aanpak. Deze ervaring mag niet meer dan 2 jaar oud zijn.
  • Pragmatische instelling, positief kritische instelling, zelfstandig, betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig, samenwerkend, open, flexibel èn kan werken binnen de grenzen van eisen en reeds bestaande plannen.
  • Zeer goed mondeling en schriftelijk communicatief vaardig
Aanvullende informatie
·                     Locatie: Arnhem
·                     Projectperiode: Start 03 januari 2011 t/m 1 april 2011
·                     Optie voor verlenging zes maal een maand
·                     Uren per week: 24 uur per week.
·                     Uurtarief: inclusief reiskosten woon-werk en parkeerkosten, exclusief BTW.
·                     Sluitingsdatum: tot 10 december a.s. 16.00 uur.
Geïnteresseerd? Wij ontvangen graag uw CV inclusief motivatie en vermelding van uurtarief. LET OP Uit het CV moet duidelijk de inhoudelijke CV eisen van de opdrachtgever blijken.

Contactgegevens:
Peter van Oers
Email: ofm@wxs.nl
M: 0654622220

Geen opmerkingen: