Welkom op de vacature site van ofm-groep.nl

Dagelijks worden nieuwe interim opdrachten toegevoegd. Wilt u meer weten over onze dienstverlening kijk op www.ofm-groep.nl

dinsdag, mei 17, 2011

Business Controller commercieel

Functienaam en referentie
Business controller commercieel PR2011-065

DOEL VAN DE FUNCTIE:
De Business Controller zorgt in samenwerking met de afdeling Management Reporting voor een hoge kwaliteit van managementinformatie en stimuleert bijsturing op doelen en optimalisatie van processen, levert daarmee een
bijdrage aan de beheersing van HbR activiteiten en draagt hierin bij aan de strategie implementatie van het Havenbedrijf.

Achtergrond
Binnen de afdeling Corporate Finance & Control (CFC) werken meer dan dertig mensen verdeeld over vier subafdelingen: Business Control, Management Reporting, Financial Reporting & Control en Financial Accounting. Samen zijn ze verantwoordelijk voor een financieel renderend en kredietwaardig HbR. De Business Controllers adviseren de business bij de lange termijn planning, het forecasting proces en de besluitvorming omtrent investeringen en projectinitiatieven. In deze rol voorzie je tevens het management van een adequaat en correct inzicht in de financiële ontwikkelingen binnen de commerciële afdelingen en vervul je een cruciale rol in het planning & controlproces. Niet in de laatste plaats lever je als business controller een pro-actieve bijdrage aan de commerciële strategie. De business controller werkt in nauwe samenwerking met Reporting, Investment Management, Havengelden en Business analyse. Als business controller ben je lid van zowel het Commercieel Management Team als het Management Team van de afdeling CFC.

Opdracht:
gevraagd én ongevraagd, de commerciële afdelingen adviseren en assisteren bij financieel-economische, juridische en administratief organisatorische vraagstukken en projecten.

Als business controller heb je gevoel voor verhoudingen in de organisatie en ben je mede dankzij je communicatieve vermogen in staat om veranderingen tot stand te brengen. Dankzij je teamgerichtheid en je positieve persoonlijkheid krijg je zaken voor elkaar. Conceptueel denken in combinatie met een hands-on mentaliteit zijn jou niet vreemd.

AARD EN OMVANG VAN HET FUNCTIEGEBIED:
De Business Controller (hierna hij genoemd) supports en challenged namens de concerncontroller de Direct Reports van de HbR processen bij het realiseren van evenwicht tussen proces, efficiency en risico en het nemen van besluiten. Hij treedt op als businesspartner van de Direct Reports en stuurt in deze rol proactief op afgewogen ambities in de ondernemingsdoelstellingen en tijdige bijsturing. De business controller verbetert daartoe het inzicht in resultaten en de kwaliteit van de organisatie. Zo legt de business controller de basis voor het 'in control' zijn van de individuele hoofdprocessen en daarmee het HbR. Daarmee schept hij een aantal van de randvoorwaarden voor een efficiënt en effectief proces.

De Business Controller is het eerste aanspreekpunt voor het lijnmanagement voor onderwerpen die in het verlengde liggen van de realisatie van ondernemingsdoelstellingen door de direct report. De Direct Reports ervaren dat de business controller hen assisteert en challenged, zonder dat zij daarbij de verantwoordelijkheid overdragen. Geeft input aan het lijnmanagement bij het opstellen van beleidsplannen, jaarplannen en werkplannen en is daarin constructief kritisch. Daarnaast ondersteunt hij de afdeling Management Reporting bij het waarborgen van P&C activiteiten, analyseert gegevens en rapportages en draagt bij aan het opstellen van kwartaalrapportages. Hij bewaakt in samenwerking met het lijnmanagement en de afdeling CFC de kwaliteit en voortgang van de implementatie van de verbetervoorstellen.

Het werk van de Business Controller vindt zijn basis in Planning & Control activiteiten in samenwerking met de afdelingen Management Reporting en Financial Reporting & Control. De Business Controller is echter in staat om buiten het P&C domein te denken en na te gaan of inschakeling van andere expertise nodig is om bij te kunnen sturen op de gestelde doelen.

PLAATS IN DE ORGANISATIE:
De Business Controller (3 FTE) is werkzaam in de afdeling Corporate Finance & Control en wordt hiërarchisch aangestuurd door het Hoofd CFC (Concerncontroller).

DE KANDIDAAT:
Voor deze opdracht zoeken we een ervaren finance professional, met een (post) academisch werk/denk niveau met een ruime ervaring in een commerciële omgeving, aangevuld met een natuurlijke zelfverzekerde en overtuigende uitstraling.
Competenties
 • Proactief 
 • Doelgericht 
 • Deskundige sparringpartner 
 • Analytisch sterk 
 • Helikopterview én overtuigingskracht 
CV eisen
CV volledig in het Nederlands en maximaal 5 pagina's.
Minimaal 2 referenties van relevante opdrachten.
Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

CV wensen 


 • Opleiding - Academisch Werk- en denkniveau, Register Controller 
 • Specialistische kennis - Ervaring met implementatie Business objects, bruggen bouwer, organisatiesensitief zijn in een politieke omgeving 
 • Ervaring - Min. 5 jaar relevante werkervaring in een commerciële omgeving 
Gunningscriteria
 • Register Controller 20 % 
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een commerciële omgeving 40 % 
 • Ervaring met implementatie Business Objects 30 % 
 • Bruggenbouwer, organisatiesensitiviteit in een politieke omgeving 10 % 
Overige informatie
 • Startdatum van de opdracht: 1 juni 2011 
 • Einddatum van de opdracht: 1 september 2011
 • Optie op verlenging: Niet aangegeven.
 • Aantal uren per week Maximaal 32 uur, maandag t/m donderdag
 • Uurtarief: inclusief reiskosten woon-werk en parkeerkosten, exclusief BTW.
 • Sluitingsdatum: Woensdag 25 mei 09.00 uur.
Geïnteresseerd? Wij ontvangen graag uw CV (max. 5 pag.) inclusief motivatie en vermelding van uurtarief. LET OP Uit het CV moet duidelijk de inhoudelijke CV eisen van de opdrachtgever blijken.

Contactgegevens:
Peter van Oers
Email: ofm@wxs.nl
M: 0654622220

Geen opmerkingen: